Området

Om Gubbmyren

 

Gubbmyren är ett familjevänligt stugområde ett par kilometer från närmaste skidbacke, Lindvallen. De flesta stugorna är, liksom vår, byggda på 1970-talet. I stugområdet finns välpreparerade längdskidspår, varav 3 km elbelyst, samt en pulkabacke.

 

När snön smält är fjället lättillgängligt för vandringsturer. Den som önskar något utöver det vanliga kan besöka Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär, i Fulufjällets nationalpark, en knapp timmes bilfärd från Sälen.

 

Västerdalälven får fart på våren - varför inte prova fiskelyckan där eller i närliggande Ljörälven - båda kända harrfiskevatten?

Paddling är också möjligt, kajaker och kanadensare kan hyras på plats. För den som vill njuta av sommarnaturen i skogen, så finns både hjortronmyr och blåbärssnår i direkt anslutning till stugan. Att cykla mountinbike, nerför backarna eller längs leder på fjället, är en annan aktivitet som blivit allt populärare på senare år.

 

Önskas ytterligare upplevelser oavsett årstid är det nära till Experium vid Lindvallen, med bad, relaxavdelning, bowling, restauranger och bio.

 

Att göra på vintern

Längdskidåkning

Pulkaåkning

Utförsåkning

Hundspann

Experium - bad, bowling, bio mm.

 

Att göra vår, sommar och höst

Fjällvandring

Fiske

Paddling

Bärplockning

Mountainbike-cykling

Experium- bad, bowling, bio mm.

 

Copyright © All Rights Reserved